Кухнята започва своя живот след монтажа. Нейното добро състояние и функционалност зависи от начина на експлоатация и поддръжка. Кухни Диалог са предназначени за ползване в домашни условия и са направени, така че да Ви служат безотказно много години. Съветите които си позволяваме да дадем за експлоатация и поддръжка, са превантивна мярка и помощник в случай на нужда. Различни фактори като: вода, влага, пара, слънце, топлина, студ, мазнини, киселини, нови, хранителни продукти, напитки, препарати за почистване, абразиви, кухненски прибори, електроуреди, човешка небрежност, причиняват в различа степен дефекти на кухнята, понякога непоправими. Какво според Диалог означава нормална експлоатация на кухнята? Първото предназначение на кухнята е приготвянето на храна. Когато ни обземе кулинарна еуфория и се впуснем в приключението - готвене, нека изпитваме удоволствие и от това, че го правим на любимата си кухня!

 1. Нека когато приключим работа се погрижим за кухнята, като подсушим и почистим работното си място. Ако трябва да обобщим всички указания в едно основно, то е - това!
 2. Когато е прекалено влажно и задушно в помещението на кухнята да проветрим, дори и през зимата.
 3. Когато влажността се задържи висока по-дълго време/ характерно за новите жилища / нека използваме влагоуловител или изсушител за въздух / нормалната влажност е 45%-65% /
 4. Когато забележим влага по стените или тавана в помещението на кухнята / особено в новите жилища / нека първо разберем дали проблема идва от съседа или от нас, второ нека установим дали има спукана тръба или друга причина и трето незабавно се обадим на Диалог за демонтаж на кухнята.
 5. Когато мием на мивката, да го правим по-внимателно, не като в баня. Не допускайте която и да е повърхност, кант или връзка да "плува"" във вода.
 6. Когато свършим с миенето, да подсушим плотовете / включително водобрана отдолу на плота /, стенните панели и връзките между тях.
 7. Когато усетим неприятна миризма от сифона на мивката, да сложим препарат за отпушване / сухите на гранули са по-ефикасни / Ако в определен момент това вече не помага е дошло време да разглобим и почистим самия сифон и арматурата към него , като предварително подложим кофа или леген под него.
 8. Когато забележим / поне в началото трябва да бъдем по-наблюдателни / че сифона на мивката капе или тече , първо да спрем чешмата , второ да подсушим и трето се обадим на водопроводчика или Диалог за проблема.
 9. Когато забележим / поне в начало трябва да бъдем по-наблюдателни / че от маркучите на миялната машина, пералнята за вграждане или под тях излиза вода, първо изключим уреда, второ подсушим и трето се обадим на сервизния техник и Диалог.
 10. Когато миялната машина свърши програмата , да я отворим минимум след 2 часа и да подсушим от конденз плота от долната страна над уреда, а също и съседните страници.
 11. Когато готвим да включим аспиратора и отворим прозореца, вратата на терасата или специалната клапа за приток на въздух отвън.
 12. Когато ползваме газов котлон, нека първо сложим съда, второ запалим горелката и тогава пуснем аспиратора.
 13. Когато аспиратора започне да шуми повече от обичайното или намали дърпането да измием металните филтри с гореща вода, препарат и миялна машина.
 14. Когато фурната свърши програмата, нека подсушим кантовете на вратите и корпусите около вратата на фурната , ако по тях се е образувал конденз.
 15. Когато извадим гореща тенджера, тиган, друг горещ съд или уред от котлона, да не го оставим директно върху работния плот от hpl, гранит, технически камък, кориан, стомана, дърво или стъкло, а използваме подложна дъска, телена скара или студен съд.
 16. Когато почистваме която и да е повърхност на кухнята, да използваме мека леко влажна кърпа с воден разтвор на течен сапун или подходящ препарат за почисване на мебели / не използвайте твърди предмети или абрази /.
 17. Когато подсушаваме ,освен мека суха кърпа може да използваме и мека кухненска хартия.
 18. Когато опръскаме вратите с мазнина да ги почистим след края на готвенето .
 19. Когато опръскаме вратите или други повърхности с агресивни вещества - киселина, основа да ги почистим веднага с обилно навлажнена кърпа / няколко пъти / и след това подсушим.
 20. Когато разлеем течност / без киселина и основа / върху работния плот да подсушим след края на готвенето.
 21. Когато разлеем агресивно вещество - киселина или основа върху работния плот, нека измием веднага с обилно навлажнена кърпа / може няколко пъти / и след това подсушим .
 22. Когато разлеем течност или изцапаме с хранителни продукти работния плот от гранит или технически камък, да не забрявяме , че е по- добре да подсушим и почистим по-бързо. Пресните петна се отстраняват много по-лесно и не оставят следи.
 23. Когато готвим , една част от парата кондензира около аспиратора – върху ръбове и страници, кантове на врати , връзки на стенни панели . Подсушавайте по време на готвене, включете аспиратора на подходяща / или максимална /степен.
 24. Когато ползваме, фритюрник, електрическа кана, тостер или подобни електроуреди, обилно изпускащи пара при работа, да не ги поставяме под окачените горни шкафове. Удачното място на котлона е под аспиратора.
 25. Когато мивката от неръждаема стомана е "засечена", се образува повърхностен слой - патина от варовик , прах и нечистотии. Почиства се като се облива обилно с топла вода и течен сапун или прах за пране, търкане с мека кърпа -няколко пъти и след това с препарат на "Blanco" за почистване и полиране на мивки от стомана / не използвайте твърди предмети или абразиви /.
 26. Когато водната струя на батерията намалее , нека първо отвъртим и почистим цедката на самата батерия и второ отвъртим и почистим цедките на спирателните кранчета в шкафа на мивката.
 27. Когато режем ,освен нож , нека ползваме и подложка - дъска за рязане.
 28. Когато механизъм или чекмедже започне да издава нехарактерен звук , по всяка вероятност е претоварено или товара е концентриран в единия край . Отстранете няколко предмета и подредете равномерно в кошницата или в чемеджето останалите.
  • Изтеглящ механизъм - ширина корпус 150, 200 мм / височина 720 мм – има полезен товар 12,5 кг - 6,25 кг.на кошница
  • Изтеглящ механизъм - ширина корпус 300, 400 мм / височина 1200 мм – има полезен товар 50 кг – 12,5 кг.на кошница .
  • Изтеглящ механизъм - ширина корпус 300,400 мм / височина 2000 мм – има полезен товар 80 кг -13,3 кг.на кошница.
  • Ъглов механизъм "Маджик корнер" има полезен товар 40 кг - 10 кг на кошница .
  • Чекмедже "Metabox" има полезен товар 15 кг
  • Чекмедже "Tandembox" водач 35 кг. има полезен товар 20 кг .
  • Чекмедже "Tandembox" водач 50 кг. има полезен товар 35 кг.
 29. Когато забележите че вътрешните рафтовете са огънати / надолу /, може да ги завъртите на 180 гр. / с корема нагоре /.Това не е задължително, тъй като не могат да паднат, въпреки огъването Окачването на горните модули е с носимост 130 кг / модул с размер 720х900х320 и 2 средни рафта, тежи средно 25 – 30 кг / .Отчитайки коефициента на сигурност, полезния товар на рафт се редуцира до максимум 20 кг, за посочения размер.
 30. Когато махаме цоклите и ъглите за почистване под кухнята ги закопчаваме в обратен ред.
 31. Когато искаме да почистим вътрешно корпусите , вратите могат лесно да се откачат, защото кухни Диалог са с панти клипс / Blum /. Първо се откопчава долната панта, после горната. Закопчаването е в обратен ред.
 32. Когато искаме да почистим вътрешно корпусите на чекмеджетата / зад тях /, лесно може да се изкара Tandem и Meta box. Издърпваме, повдигаме и изкарваме . Вкарването е по обратния начин.
 33. Когато кухнята е направена от материали с тъмни декори и гланцови повърхности , нека не забравяме че, следите от надраскване и петна личат повече.
 34. Когато почистваме и сме се качили на плота, не трябва да се стъпва по средата на тясната ивица на котлона и мивката, както и върху самия котлон и мивка.
 35. Когато искате да почистите корпусите / ламинирано ПДЧ /, използвайте мека влажна кърпа, воден разтвор на течен сапун, прах за пране или препарат за почистване на стъкло. Не прекалявайте с търкането по ръбовете. При упорити петна / лепило, маркер, лак, др ./ може да се използва препарата "Elil" 10D на кухни Диалог.
 36. Когато миете пода и имате крайни страници от ПДЧ , HPL или MDF стъпили на пода, не прекалявайте с водата, по възможност ги заобикаляйте, почистете на ръка и подсушете.
 37. Когато искате да вкючите LED осветлението с мокри ръце , може да го правите без притеснения. LED осветлението на кухни Диалог е напълно безопасно, със сензор, на 12V.
 38. Когато Ви се наложи да изливате гореща вода в мивката от стомана или силгранит, не го правете директно. Пуснете студената вод , подложете подходящ съд и сипвайте бавно върху него.
 39. Когато в шкафа на мивката съхранявате различни препарати за почистване / избелване / ги дръжте надежно затворени . Изпаренията на по- агресивните от тях , причиняват корозия на спирателните кранчета, пробиват еталната оплетка на гъвкавите връзки, с последствия спукване и наводнение.
 40. Когато силиковия водобран / Диалог използва CEREZIT / между плота и стенния панел, хване плесен / почернее / , се обадете в Диалог за нанасяне на нов.

Невъзможно е да опишем всички ситуации които могат да възникнат в кухнята. Когато не намирате отговор , имате колебания или не знаете как да се справите с определен проблем, просто се обадете на Диалог.


Инструкция за поддръжка на някой компоненти

Плот HPL Kaindl, Resopal, Egger

Няма специални изисквания за поддръжката на плотовете от HPL. Те не се полират или импрегнират. За да са в добър външен вид, подръжката на плотовете от HPL се свежда до добро почистване. В повечето случаи влажна кърпа с течен сапун е достатъчна за премахване на замърсяванията.

 1. Леки замърсявания - се почисват със суха или влажна мека кърпа, гъба или кухненска хартия
 2. Нормални замърсявания - петна от кафе , вино , мазнини др. се почистват с мека навлажнена кърпа във воден разтвор на течен сапун , прах за пране или препарат за миене на съдове .
 3. Упорити замърсявания - засъхнали петна от лепило , водна или друга боя, маркер, тонер др. се почистват с текстилна, по-твърда, навлажнена кърпа във воден разтвор на прах за пране, органичен разтворител, спирт, алкохолили или чистител "Еlil" 10D на кухни Диалог.

Внимание

Спазвайте инструкциите за експлоатация описани по-горе – не поставяйте горещи съдове директно върху плота от HPL , не режете директно върху него , не допускайте връзките между плотовете и затвярящите кантове да плуват във вода , подсушавайте водобрана от долната страна на плота особено в зоната на мивката, над и от страни на миячната машина, не стъпвайте на тясните ивици около котлона и мивката, не почиствайте с абразиви.

Допълнителна информация

HPL слоя / твърдо кафяво фолио, под декоративния цветен слой / е с дебелина 0,6-0,8 мм има много висока твърдост и непопивност . Цвета на покритието се променя незабележимо, дори след 10 годишна употреба.

Плот естесвен камък гранит и мрамор

Поддръжката и добрия външен вид на плотовете от естествен камък гранит и мрамор,се състои в тяхното периодично полиране и мпрегниране. Следващите насоки са направени на базата на един от най-добрите продукти за поддръжка на естесвен камък "AKEMI" - Германия. Kомплекта за поддръжка съдържа: препарат за почистване, импрегнатор за защита от петна, препарат за полиране, четка, смесителна чаша, гъба, плат за полиране и допълнително парче плат .

Препарат за почистване №10808

Oтстранява - строителни замърсявания, покрития от полировка , восък, цимент, мазнини, сажди и смол, остатъци от бои. Продуктът е слабо алкален съдържа биоразграждащи се тензиди и разтворители, мастни алкохоли, 2-етинол, тринатриум ацетат .Не съдържа фосфати , киселини и луги.

Начин на употреба

Разрежда се с вода в съотношение от 1:1 до 1:50 в зависимост от степента на замърсяване на камъка. Носете подходящи ръкавици. Нанесете върху повърхността. Оставете да действа 10-20минути. При силни петна търкайте с четка или гъба. Изплакнете добре с вода. Не прилагайте върху гума и синтетични материали. При съмнение изпробвайте на незабележимо място.

Внимание

Уврежда очите . Избягвайте контакт с кожата . Дръжте далеч от деца. Да не се поглъща и вдишва. При контакт с чите или кожата изплакнете обилно с вода. Носете предпазни ръкавици.

Импрегнатор за защита от петна №10849

Съдържа - нафта , тежък алкилат, пропан-2-ол, n-бутилов ацетат. Има защитно импрегниращо действие срещу вода и мазни петна, за полиран и порьозен камък. Импрегнаторът е на базата на силикон, не пожълтява, с трайност от няколко години. След втвърдяване е безопасен за здравето.Позволява на камъка да диша. При някои камъни има ефект на усилване на цвета.

Начин на употреба

Повърхността трябва да е чиста и суха . Направете проба върху малък участък, за преценка на ефекта и разхода. Да се работи при температура 5-25 градуса, да се избягва директна слънчева светлина и влага, докато се формира защитния слой. Прилага се равномерно върху цялата повърхност един или повече пъти с четка, ролка, парцал без власинки в зависимост от абсорбиращата способност на камъка.Около 30 мин. След последното приложение попийте неизсъхналата течност с парче плат. При полирани повърхности използвайте гюдерия. Препаратът е ефективен след около два дни , пълно втвърдяване се постига след една седмица.

Внимание

Леснозапалим. Избягвайте контакт с кожата и очите . Дръжте далеч от деца. Да не се поглъща и вдишва. При контакт с очите или кожата изплакнете обилно с вода. Препратът не е подходящ за непопиващи повърхности , гипс , пласмаси , лакирани и чувствителни към разтворители повърхности , както и растения . Излишък от препарата води до поява на петна.

Препарат за полиране №10844

Съдържа – нафта, смекчен силокосан , нафта – тежък алкилат, реактивни силиконови масла, смазващи и полиращи агенти.Подновява блясъка на полиран естесвен камък гранит, мрамор. Предпазва от петна има водоодблъскващ ефект . Премахва замърсяванията и драскотините от плотовете.

Начин на употреба

Почистете основно камъка и оставете да изсъхне добре. Разклатете добре опаковката преди употреба . Нанесете тънък слой с мек парцал. Изчакайте да изсъхне и полирайте с мек парцал. За постигане на добър ефект, не почиствайте третираната повърхност 2-3 дни. За периодично почистване използвайте мек сапун за камък.

Внимание

Препаратът за полиране на камък на силиконова основа е подходящ само за полирани и гладки повърхности .Запалим . Няма дразнещ ефект. Избягвайте контакт с очите. Дръжте далеч от деца. Да не се поглъща и вдишва. Да се съхранява в хладни, сухи и проветриви места. Да се пази от нагряване и пряка слънчева светлина.

Спазвайте инструкциите за експлоатация описани по-горе – не поставяйте горещи съдове директно върху плота от камък, не режете директно върху него, подсушавайте връзките между плотовете и стенните панели, не стъпвайте на тясните ивици около котлона и мивката, не почиствайте с абразиви.

Почистваща полир паста "LISTO" на BELLINZONI - Италия

Пастообразен , от високо качественни восъци продукт с двойно действие. Почиства, освежава, полира и възвръща блясъка на повърхността на плотове, первази, стени и др. от мрамор, гранит, грес и други естесвени камъни. Гарантира бързо извличане на мръсотията и дава огледален блясък, без използване на разтворители. Вид-кремообразен; Цвят-белезникав; Миризма-характерна; Разтворимост във вода-разтворим; Опаковка-кутия 250гр, 2 бр. специални кърпички, 1бр гъбичка.

Начин на употреба

Разнесете продукта върху повърхността за третиране с приложената гъбичка , оставете го да изсъхне , след което почистете и изтъркайте с парчето плат от опаковката. С 1 кг. от продукта могат да се обработят около 50 м2 при компактен слабо абсорборащ материал.

Внимание

Да не се вдишва и да не се поглъща !Да се държи далеч от обсега на деца !

Плот технически камък марка "Quarella" с полирана повърхност

Поддръжката на кухненски плотове с полирана повърхност, не изисква защитно третиране. За добър блясък е препоръчително периодично полиране с полиращи продукти като например Stoneplus на Fila. Почистването се извършва с воден разтвор на течен сапун, прах за пране или с предлаганите на пазара препарати за миене на съдове.Киселините на хранителните продукти и течности / оцет, вино, кафе, сок / не влияят на повърхноста, за разлика от алкалните субстанции, които при агресивно и продължително търкане на едно място , матират полираната повърхност. За отстраняването на упорити петна / включително петна от ръжда / може да се използва препарата Deterdekна Fila иPS87 на Fila. Първо пробвайте на скрито място или друго парче.

Внимание

Спазвайте инструкциите за експлоатация описани по-горе – не поставяйте горещи съдове директно върху плота от технически камък, не режете директно върху него, подсушавайте връзките между плотовете и стенните панели, не стъпвайте на тясните ивици около котлона и мивката, не почиствайте с абразиви, не търкайте агресивно и продължително на едно място.

Плот технически камък марка "Quarella" с грапава повърхност

Поддръжката на кухненски плотове с обработена / грапава / повърхност изисква периодично нанасяне на защитен слой с препарата ''Stoneplus'' на Fila . Грапавите повърхности са податливи на зацапване на повърхносния слой . Петната не проникват дълбоко , но грапавата структура затруднява отстраняването им .Почистването се извършва с воден разтвор на течен сапун, прах за пране или с предлаганите на пазара препарати за миене на съдове. За отстраняването на упорити петна / включително петна от ръжда / може да се използва препарата Deterde на Fila и PS87 на Fila. Първо изпропвайте на скрито място или друго парче.

Внимание

Спазвайте инструкциите за експлоатация описани по-горе – не поставяйте горещи съдове директно върху плота от технически камък, не режете директно върху него, подсушавайте връзките между плотовете и стенните панели, не стъпвайте на тясните ивици около котлона и мивката, не почиствайте с абразиви.

Врати от масив

Грижата за вратите от масив на кухни Диалог, се състои в осигуряването на нормален климат в кухнята и по желание за добър външен вид - полиране един път годишно, с препарат за полиране на мебели от масив. / примерно Pronto / Блясъка на покритието на вратите - е сатен и мат. Ръчното полиране, с качествен препарат, подобрява блясъка и предпазва покритието. Преди употреба прочетете упътването, изпробвайте на незабележимо място, не натискайте и не търкайте прекалено силно. Използвайте мека памучна / чиста / кърпа. Почистването на вратите преди полиране е задължително. Подходящи са препаратите за почисване и обезмасляване на стъкло , силно разредени / с вода / препарати на алкохолна основа, както и леко влажна кърпа със силно разреден течен сапун. Движението е по посока на фладера. Така се почистват в дълбочина и най- малките пори. При нужда подсушете.

Внимание

Не използвайте твърд / груб / плат, гъба или абразив. Неподходящи препарати за почистване са съдържащите ацетон, амоняк и съединения, хлор, киселина. Не се препоръчва и препарата Elil 10D на кухни Диалог. Повишената и продължителна влажност в новите жилища, излагането на висока температура и слънчева светлина, измята и поврежда, вратите от масив. Отлюспване на лака се появява по ръбовете на вратите до фурната и миячната машина, когато не се спазват инструкциите за ползване на кухнята. Появата на следи от надраскване в следствие на експлоатацията на кухнята е нормално.

Допълнителна информация

Масива / дървесината / е природен, жив материал. Полезно е да се познава и уважава неговия характер. Преди производството на вратите дървесината се подлага на последователност от изсушителни процеси, с цел постигане на определена влажност. Най-важното за целия производствен цикъл на вратите е, тази постигната влажност, да не се променя / повишава /, до и по време на, финалната обработка – лакиране. След тази обработка вратите, челата и аксесоарите от масив, издържат на температура от 5 до 35 градуса и влажност от 50 до 70% - характерни стойности за домашни условия. Вратите от масив на кухни Диалог са направени от дъб, ясен и череша. С обработени пори, изключително красив финиш и гарантиранo качество на покритието. Дървесината на дъба в сухо състояние е с висока плътност средно 750 кг/м3, твърдост по "Бринел" - средно 3,5, ясен 700 кг/м3, твърдост по "Бринел" - средно 3,9; череша 600 кг/м3, твърдост по "Бринел"- средно 3,1. Добрите показатели за твърдост, якос , дълготрайност, непропускливост и красива текстура, ги прави незаменим материал за производители и предпочитан от ценители.

Врати с полиуретанов лак - гланц

Няма специални изисквания за поддръжката на вратите с лаково покритие. Лакираните врати сe почистват лесно , тъй като покритието е гладко , сравнително твърдо и цялостно – излято т.е. без прекъсване между повърхнини, кантове, ръбове. Блясъка на покритието е 100 % гланц, с огледален ефект и попивност клоняща към нула / важи за цяло, не нарушено покритие / Замърсяванията се отстраняват с воден разтвор на течен сапун, веро, прах за пране или препарати за почистване и обезмасляване на стъкло . Използвайте мека памучна кърпа.

Внимание

Не използвайте твърда кърпа / груб парцал /, гъба или абразив. Неподходящи препарати за почистване са съдържащите ацетон , амоняк и съединения, хлор , киселина. Не се препоръчва и препарата Elil 10D на кухни Диалог. Не излагайте на директна слънчева светлина и висока температура. При здраво лаково покритие, повишената и продължителна влажност в помещението не влияе на вратите.

Допълнителна информация

Лакираните врати на кухни Диалог са с полиуретанов лак с UW защита. Цвета на покритието се променя слабо през годините . Появата на следи от надраскване и отслабване на гланцовия ефект в следствие на експлоатацията на кухнята е нормално. С машинно или ръчно полиране блясъка на покритието се възтановява, а драскотините изчезнат . За целта се използват полир пасти. Препоръчително е да се прави в заводски условия.

Врати от ламинирано ПДЧ и ABS кант

Няма специални изисквания за поддръжката на тези врати . Не се полират и импрегнират. Имат гладка и грапава структура , която се почиства по един и същи начин. Замърсяванията се отстраняват с воден разтвор на течен сапун , веро , прах за пране или препарати за почистване и обезмасляване на стъкло. Използвайте мека памучна кърпа . Задължително подсушавайте . При упорити петна може да се използва и препарата Еlil 10D на кухни Диалог.

Внимание

Не използвайте твърд / груб / плат, гъба или абразив. Неподходящи препарати за почистване са съдържащите ацетон , амоняк и съединения, хлор, киселина. Не прекалявайте с търкането по ръбовете и кантовете. Не излагайте на директна слънчева светлина и висока температура. Повишената и продължителна влажност в новите жилища, продължителните горещи изпарения от фурната, миячната машина и други уреди, могат да доведат до отлепване на канта, раздуване на ПДЧ-то и промяна цвета на ламината. Появата на следи от надраскване, в следствие на експлоатацията на кухнята е нормално. Не подлежи на възтановяване.

Допълнителна информация

Дебелината на ламината / в гр/м2 /, важен показател за качеството, е различно при всеки производител на плоскости. Състава на ПДЧ-то / плоскост от дървесни частици / също. Покритието с грапавата структура и дървесен декор, е по-твърдо, в сравнение с гладка структура и монохромен цвят. Износоустойчивостта в сравнение с HPL плотовете и стенни панели, е по -малка, затова материала се използва главно за врати и корпуси. ABS канта / акрилбутадиенстирол / е по-твърд от PVC канта / поливинилхлорид / . Вратите от ламинирано ПДЧ са уязвими по ръба , в зоната на слепване на плочата и канта. В заводски условия канта се лепи при 200 град. температура на лепилото. При ползване в домашни условия, е достатъчно да бъде изложен , на температура 80 градуса за 1-2 мин. за да се разлепи. Всяка течност попаднала на ръба на връзката - ПДЧ кант, прониква в дълбочина и раздува материала / независимо от качеството на слепване / . Цвета на покритието се променя слабо през годините.

Движещи се части

Механизмите за горно отваряне Aventos, изтеглящите се въртящи и ъглови механизми, водачите на чекмеджетата Metabox , Tandembox и пантите, не изискват смазване или друга поддръжка.


Инструкция за безопасност

Изключете предпазителя на ел.таблото / свалете бушона / когато правите основно почистване на ел. уред. Изключете предпазителя на ел.таблото за кухнята или главния предпазител, когато оставяте сами/без наблюдение /малки деца в помещението. Не включвайте с мокри ръце в контакта кухненски уред / тостер, кафемашина, миксер др./ Затваряйте винтила на газовата бутилка / особенно ако е вътре в кухнята / след края на готвенето. Не се увисвайте на окачените шкафове, още повече на горното или долно дъно - почти невъзможно е да паднат / изкъртят от стената /, въпреки подобна интервенция, но е възможно да се нараните от счупване на някой единичен детайл. Не забравяйте, че когато запалите газовия котлон, без съд върху него и работещ аспиратор е възможно да предизвикате пожар.


Eксплоатация на електроуреди за вграждане


Eксплоатация на кухненски мивки за вграждане


Начин на работа в Кухни Диалог